Sigara yasağında gelinen nokta!
3.8.09 medyabar.
Sigara yasağı yüzünden işleri azalan Akyazılı kahvehaneci kaymakamlığa dilekçe vererek kendisine maaş bağlanmasını.
19 Temmuz'da başlayan kapalı mekanda sigara içme yasağı nedeniyle kahvehanesinde işlerin azaldığını öne süren Akyazılı kahvehane işletmecisi Kaymakamlığa dilekçe ile başvurarak kendisine maaş bağlanmasını talep etti
Akyazı'ya bağlı Karaçalılık köyünde Kahvehane işleten Murat Berber (40 ) Akyazı Kaymakamlığına verdiği dilekçede sigara yasağının uygulamak için kamu görevi üstlendigini belirterek dilekçesinde şunları yazdı:
" Akyazı Karaçallık Köyünde kahvehane işleten bir esnafım Bu yeni çıkan 4207 sayılı tütün mamülleri yasasına göre kapalı yerlerde sigara içilmemesi hakkında bir esnaf olarak
1 Bağkur primlerimi askıya aldık 2 vergi borçlarını askıya aldım 3 isçimi çıkarttım Ve Türkiye Cumhuriyetinin sigara yasağını uygulanmasından dolayı sigara içirmemek için vatandaşla mücadelem devletimin kolluk kuvvetini yerine getirme görevini üstlendim. Bunun için de devletiminden maaş talep ediyorum"
Dilekçesini Akyazı Kaymakamlığına veren 20 yıllık kahvehane Murat Berber "Her gün müşterilerle sigara yasağı nedeni ile tartışıyorum. Müşteri bana (Sana ne yakalanırsam ben 69 lirayı öderim )diyor. Bende müşterime (Sen ödersinde asıl cezayı bana keserler dediğimde müşteri bana (Vallahi yasağı ben koymadım kim koyduysa ona anlat) diyor Bu olayları her gün yaşıyorum "dedi.
Müşteri işle sigara yasağı yüzünden yaptığım tartışmalar neticesinde kahvehanesine gelen müşterilerin de sayısının azaldığını da söyleyen Berber " Kahvehaneme artık fazla gelen yok Bağkur ve Vergi borçlarımı ödeyemez duruma geldim. Sigara yasağı nedeni ile Kolluk kuvvetinin görevini üslenmek zorunda kaldım. Devletin yasasına uymak adına bu duruma düştüm bu nedenle Akyazı Kaymakamlığına dilekçe vererek maaş talebinde bulundum . Şimdi Kaymakamlığın kararını bekliyorum dedi.
Akyazı Kaymakamlığı kahvehane işletmecinin talebini aldı. Ancak kaymakamlık bir açıklama yapmadı