Real Madrid yeni başkanı Florentino Perez yeni bir takım kurmak için dünyaca ünlü, yüksek profilli oyuncular birer birer kadrosuna kattı. Son olarak orta sahaya takviye yapmak isteyen Real Madrid, Liverpool'un İspanyol orta saha oyuncusu Xabi Alonso'ya aylardır kancayı takımış durumda.
Sky Sports'un haberine göre Liverpool yönetimi Real Madridli yöneticilerle Xabi Alonso transferi için görüştüklerini doğruladı. Liverpool kulüp menajeri Chritian Purslow pazar günü Madrid yöneticisi Jose Angel Sanchez'le bir araya geldiler ve Xabi Alonso'nun transferini masaya yatırdılar.
Haberde, bu görüşmenin Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez tarafından ayarlandığını belirten Purslow görüşmeler sonrasında şunları söyledi:
"Bu görüşmeyi Rafael Beniztez ayarladı çünkü bunun geleceğini biliyordu. Şu ana kadar basında yazılıp çizilenlerin hiçbiri doğru değil. Size sadece şunu söyleyebilirim ki, Bay Jose Angel ile görüşmemiz oldukça iyi geçti ve kendisi bize çok dostça davrandı" dedi.
Barcelona şehrinde Espanyol takımıyla hazırlık maçı yapmak için bulunan Liverpool'un transferdeki ismi Xabi Alonso, bu görüşmeden haberdar olmadığını söylerken, "İki kulübün de transferim için görüşmeleri artık beni tatmin etti. Uzun zamandır basına da söylediğim gibi transferimde her an herşey olabilir, benim duruşumu hepiniz biliyorsunuz, ben profesyonelim ve iki taraf arasında varılacak anlaşmayı beklemekten başka çarem yok. Umarım herşey çabuk sonuçlanır iyi veya kötü" ifadelerini kullandı.